Prefab aanbouw kosten: Wat kost een prefab aanbouw per m2?

 

Ben je op zoek naar extra ruimte in huis en overweeg je een aanbouw? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een prefab aanbouw. In deze blog gaan we dieper in op de kosten en geven we antwoord opvragen zoals "wat kost een aanbouw per m2?".

Prefab aanbouw kosten per m2

De kosten van een aanbouw per m2 variëren sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een aanbouw tussen de € 1.500 en € 3.500 per m2. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere de grootte van de aanbouw, het type materiaal dat wordt gebruikt en de afwerking.

Prefab aanbouw berekenen

Wil je weten wat de kosten voor jouw specifieke prefab aanbouw zullen zijn? Dan kun je een kostenberekening laten maken door Prefabmaat. Op deze pagina vul je gemakkelijk de afmetingen in en ontvang je een prijsindicatie. Hierbij wordt er gekeken naar de afmetingen van de aanbouw, het type materiaal dat je wilt gebruiken en de afwerking. De elementen dat Prefabmaat aanbiedt voor een aanbouw zijn slechts een deel van de totale kosten. Zo moet een aannemer/zzp’er de elementen nog plaatsen in het werk, er moet een fundering worden gemaakt en de elementen moeten wind- en waterdicht worden gemaakt.

Prefab aanbouw kosten per situatie

Zoals eerder vermeld, zijn de kosten van een aanbouw sterk afhankelijk van de specifieke situatie. Zo zijn de kosten hoger bij een complexere constructie of wanneer er bijvoorbeeld veel glas wordt gebruikt. Ook kan het nodig zijn om extra kosten te maken voor bijvoorbeeld de fundering of elektriciteit. Dit is allemaal situatie afhankelijk. Een aanbouw van 50m2 of een aanbouw van 30m2 hebben constructief gezien meer voeten in de aarde dan een kleine aanbouw aan huis.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van een aanbouw. Het is daarom lastig om een exact bedrag te noemen zonder de specifieke details van jouw situatie tekenen. Graag komen we met je in contact om jouw specifieke situatie door te nemen. Prefabmaat levert de ruwbouw-elementen van een aanbouw. De montage van de elementen zal uitgevoerd moeten worden door een aannemer/zzp’er. Dit betekent dat de prijsopgave die je van Prefabmaat krijgt voor jouw aanbouw een deel van de kosten bedraagt. Je kunt rekening houden met een totale kostprijs van een aanbouw van ongeveer €75.000 (materiaal en uren).

Hopelijk heb je door deze blog een beter beeld gekregen van de kosten van een aanbouw en welke factoren hier invloed op hebben. Wil je meer informatie over aanbouw kosten of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Interessant?
Deel ons bericht