Niek helpt Built by Femke met eerste prefab project

 

Prefab bouwen is een innovatieve bouwmethode die de laatste jaren steeds populairder wordt. Grote bouwers omarmen deze methode en passen het veelvuldig toe in onder andere projectmatige woningbouw. Maar voor zzp'ers en bouwbedrijven is prefab bouwen nog relatief onbekend terrein. De hoge engineeringskosten maken prefab bouwen normaliter niet interessant voor kleine projecten.

 

Gelukkig is hier verandering in gekomen dankzij Prefabmaat, die prefab bouwen nu ook beschikbaar maakt voor kleine projecten en iedere bouwer in Nederland. Een goede voorbereiding is echter essentieel, omdat je een compleet gebouw of dakkapel in één keer ontvangt en je wil dat alles op locatie past. "Wij hebben bij onze klanten gemerkt dat een eerste keer een project in prefab uitvoeren spannend is. Daarom bieden wij extra ondersteuning, als het wenselijk is komen we zelfs op de bouwplaats om samen het project door te nemen," vertelt Niek van Prefabmaat. In deze blog lees je hoe Femke van Built by Femke dankzij de persoonlijke ondersteuning van Prefabmaat succesvol haar eerste prefab project heeft voorbereid.

Bouwbezoek door Prefabmaat

Een verbouwingsproject met prefab elementen

Voor een de verbouwing en uitbreiding van een woning in Nieuwendijk heeft Femke besloten gebruik te maken van de prefab elementen van Prefabmaat. Ze benadrukt de voordelen van prefab elementen, zoals de tijdsbesparing, maar geeft ook toe dat het spannend kan zijn om voor de eerste keer met deze bouwmethode te werken. "Het is fijn om te weten dat er persoonlijke ondersteuning beschikbaar is vanuit Prefabmaat, vooral als je voor het eerst met prefab werkt," zegt Femke. "Het feit dat Niek langs kwam op de bouwlocatie om het project door te nemen gaf me veel vertrouwen en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde bij het definitief bestellen van de prefab elementen voor mijn project."

Het bezoek van Niek op de bouwplaats

Tijdens het bezoek van Niek aan Femke op de bouwplaats in Nieuwendijk, nam hij uitgebreid de tijd om samen met haar de bouwtekeningen door te nemen en de aansluitdetails van de HSB elementen op de bestaande woning en de fundering te bepalen. Bovendien gaf hij haar een gedetailleerde uitleg over de verwachte dag van levering, zodat Femke goed voorbereid zou zijn en niet voor onverwachte verrassingen zou komen te staan tijdens de montage.

 

Na het bezoek van Niek heeft Femke samen met de bewoners de laatste details en de uitvoering bepaald. De bewoners hadden nog twijfel over het materiaal van de kozijnen, bij Prefabmaat leveren wij houten, kunststof en aluminium kozijnen. Om de twijfel weg te nemen heeft Niek proefstukken van de kozijnen opgestuurd zodat ze de mogelijkheid hadden om te zien hoe de materialen eruitzagen en op basis daarvan een weloverwogen keuze konden maken. "Ik vind het erg prettig dat Niek ons zo goed heeft begeleid in het hele proces. Het geeft een geruststellend gevoel dat alles tot in de details is doorgenomen en dat er op de dag van montage geen onverwachte zaken meer kunnen opduiken," aldus Femke.

Prefab HSB tekening

De voordelen van werken met prefab en Prefabmaat

Prefab bouwen biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Zo levert het werken met prefab elementen een enorme tijdsbesparing op en vermindert het de kans op fouten aanzienlijk.

 

Prefab bouwen vraagt om een goede voorbereiding en planning. Tijdens het bouwproces is het niet mogelijk om nog wijzigingen door te voeren, wat vraagt om een zorgvuldige voorbereiding aan de voorkant. Daarom bieden wij extra ondersteuning in de voorbereiding, daarnaast geeft de snelle levertijd vanaf 5 werkdagen veel flexibiliteit. Hierdoor is het mogelijk om op het laatste moment de definitieve maten in het werk te bepalen en door te geven voordat de elementen worden geproduceerd.

 

Bij Prefabmaat denken we graag met de klant mee aan de voorkant van het proces, we willen het jou zo makkelijk mogelijk maken. Onze wanden zijn bijvoorbeeld al voorzien van kozijnen, waardoor het bouwproces nog efficiënter verloopt. Door het toepassen van prefab bouwelementen wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort, zonder in te leveren op kwaliteit.

Het resultaat

Ook tijdens de levering is Niek langs gekomen. Kijk in de onderstaande video hoe de aanbouw door BuildbyFemke binnen een halve dag is geplaatst.

 

Persoonlijke hulp bij prefab bouwen

Bij Prefabmaat hechten we veel waarde aan het ondersteunen van onze klanten en zorgen we ervoor dat ze met een goed gevoel kunnen werken met onze prefab oplossingen. Wij staan altijd klaar om persoonlijk advies te geven en te zorgen voor een soepele samenwerking. Je kunt hier meer lezen over hoe bouwbedrijf Bekhuis al een project succesvol heeft afgerond met onze prefab elementen. 

 

Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden van prefab bouwen? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij jouw bouw- of verbouwingsproject! Met onze 100% gaat niet fout garantie en persoonlijke ondersteuning zorgen wij ervoor dat jouw project een succes wordt.

Interessant?
Deel ons bericht