Kosten voor een prefab aanbouw

 

Benieuwd naar de kosten van een aanbouw? Op deze pagina bieden we een duidelijk overzicht van de geschatte kosten per fase bij het laten bouwen van een aanbouw, vanaf het aanvragen van een vergunning tot de voltooiing van de afwerking. Het is belangrijk om te benadrukken dat de prijzen indicatief zijn en sterk kunnen variëren afhankelijk van individuele omstandigheden, zoals de locatie, grootte van de aanbouw, gebruikte materialen en arbeidskosten. We voorzien je van nuttige tips om een realistisch budget te kunnen opstellen en laten je zien welke aspecten van invloed zijn op de totale kosten. Met dit inzicht kun je weloverwogen beslissingen nemen en jouw gewenste aanbouwproject verwezenlijken.

Voorbeeld van een prefab aanbouw

Uitgangspunten rekenvoorbeeld realisatie aanbouw

Hieronder presenteren we een overzicht van de werkzaamheden en indicatieve kosten die bij het realiseren van een prefab aanbouw komen kijken. Voor dit overzicht hebben we een aanbouw van 10 tot maximaal 30m2 als uitgangspunt genomen. Houd er rekening mee dat alle getoonde prijzen inclusief BTW zijn.

Voorbereiding van de aanbouw

Omgevingsvergunning:

Een omgevingsvergunning in bijvoorbeeld Enschede ligt gemiddeld rond de € 604,- (€ 11,20 per kuub)
Een omgevingsvergunning in bijvoorbeeld Haarlem ligt gemiddeld rond de € 477,- (2.5% van de bouwkosten)

*Je betaalt geen vast bedrag voor de omgevingsvergunning. De prijs is afhankelijk van de hoogte van de totale bouwkosten en de gemeente waar de aanvraag gedaan wordt.

Bouwtekening:

Tussen de € 450,- en € 1.000,-

De realisatie van de aanbouw

Fundering:

Uitgraven inclusief zand/grond afvoeren: € 135,- per m2
Fundatie met vorstrand:€ 465,- per m2

Geveldoorbraak (indien nodig):

Doorbraak maken / afval afvoeren / stalen portaal: € 5.085 - p/5 m1

Plaatsen prefab elementen

€ 2.650,- per m2

Vloer: 

Dekvloer: € 39,- per m2
Vloer: €48,- per m2
Plinten: €13,- per strekkende meter
Vloerverwarming: € 63,50,- per m2

Wanden:

Stucen van wanden: €30,- per m2
Schilderen van wanden: €36,50 per m2

Plafond:

Stucen van het plafond: €36,50 per m2
Uitlijnen / latten zetten / plafondplaten gips:  € 51,00 per m2

Installatie en waterleiding: 

Installatiewerk: €875,-
Waterleidingen: Vanaf €300,-

Buitenafwerking: 

Dakbedekking: € 87,50 per m2
Steenstrips: €180,- á €240,- per m2
Metselwerk: € 160,- per m2

Hulp bij het bepalen van het budget voor jouw aanbouw

Het doel van deze informatie is om je inzicht te bieden in de verschillende kostenposten die komen kijken bij een aanbouwproject, zodat je een realistisch budget kunt opstellen en goed voorbereid bent op het proces. We raden altijd aan om offertes op te vragen bij verschillende aannemers en goed te overleggen over jouw wensen en eisen om tot een nauwkeurige prijsindicatie te komen.

Met dit overzicht hopen we je te ondersteunen bij het maken van weloverwogen beslissingen en het realiseren van jouw droomaanbouw. Elk project is uniek, en we moedigen je aan om professioneel advies in te winnen om de beste oplossingen te vinden die passen bij jouw specifieke situatie.

Vragen

Als je vragen hebt of meer informatie wilt over aanbouwprojecten en de bijbehorende kosten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!