Moso Bamboo N-durance

Moso Bamboo N-durance is net als de Moso Bamboo X-treme een van de meest duurzame bouwmaterialen die beschikbaar zijn. De Moso Bamboo N-durance planken zijn gemaakt van bamboe strips die door middel van speciale crushing-en compressietechnieken een verhoogde waarde krijgen. Ook ondergaat het materiaaleen stoombehandeling waardoor de planken niet alleen versterkt worden maar ook een warme karamelkleur krijgen.

Moso Bamboo N-durance

Uitstraling

Het verschil van Moso Bamboo N-durance ten opzichte van de Moso Bamboo X-treme is dus de warme karamelkleur. Na verloop van tijd zal de warme karamelkleur van de planken vervagen. Dit resulteert in een rustieke grijze kleur. Wanneer je de karamelkleur wilt behouden kan er periodiek terrasolie gebruikt worden.

Voordelen

Bamboe is harder en sterker dan de meeste houtsoorten, waardoor het bestand is tegen slijtage, stoten en zelfs weersomstandigheden. Bamboe is van nature bestand tegen vocht, schimmels en insecten. Daarnaast heeft Bamboe ook een natuurlijke weerstand tegen kromtrekken en splijten, wat het zeer geschikt maakt als gevelbekleding.

Bevestiging

De planken worden bevestigd aan aluminium profielen. Deze profielen zijn uitgerust met GRADwood clips die op de gewenste hart-op-hart-afstand kunnen worden geplaatst. Het GRAD-systeem is een handig kliksysteem waarmee hout moeiteloos kan worden bevestigd zonder dat er schroeven in het hout hoeven te worden gedraaid, wat de levensduur van het hout verlengt. Je hebt de flexibiliteit om het hout zowel verticaal als horizontaal te monteren. Dankzij het GRAD-systeem is het zelfs mogelijk om het hout gemakkelijk te demonteren indien nodig.