Moso Bamboo X-treme

Moso Bamboo X-treme is een van de meest duurzame bouwmaterialen die beschikbaar zijn.  Door de hoge groeisnelheid zijn de Moso Bamboo-stengels elke vijf jaar te oogsten. De wortel van de stengels worden niet beschadigd dus deze zullen zichzelf hernieuwen. Dit maakt dat Bamboeplantage weinig grondstoffen en grond kost.

Moso Bamboo

Voordelen

Bamboe is harder en sterker dan de meeste houtsoorten, waardoor het bestand is tegen slijtage, stoten en zelfs weersomstandigheden. Bamboe is van nature bestand tegen vocht, schimmels en insecten. Daarnaast heeft Bamboe ook een natuurlijke weerstand tegen kromtrekken en splijten, wat het zeer geschikt maakt als gevelbekleding.

Uitstraling

Bamboe heeft een natuurlijke, warme uitstraling en karakteristiek uiterlijk met opvallende patronen. Het geeft een natuurlijke en aantrekkelijke uitstraling. De planken vergrijzen op een natuurlijke wijze.

Bevestiging

De planken worden bevestigd aan aluminium profielen. Deze profielen zijn uitgerust met GRADwood clips die op de gewenste hart-op-hart-afstand kunnen worden geplaatst. Het GRAD-systeem is een handig kliksysteem waarmee hout moeiteloos kan worden bevestigd zonder dat er schroeven in het hout hoeven te worden gedraaid, wat de levensduur van het hout verlengt. Je hebt de flexibiliteit om het hout zowel verticaal als horizontaal te monteren. Dankzij het GRAD-systeem is het zelfs mogelijk om het hout gemakkelijk te demonteren indien nodig.