Thermo A-Essen

Thermo A-essen is gemaakt van Essen hout uit Noord Amerika waar de bomen langzaam groeien. De langzame groei is terug te zien aan de mooie en fijne jaarringen. Na het gekapt te hebben van het Essen gaat het hout per schip naar Tan Timber in Turkije. Hier wordt het hout gefilterd en gebakken zodat het hout knoest vrij en foutvrij wordt. Hierna wordt het hout voorzien van het Clickwood profiel. Tot slot komt het thermisch bewerkte Essen per schip naar Nederland.

Thermo A-essen

Uitstraling

Thermo A-essen vergrijstop een natuurlijke manier en heeft een mooie houtstructuur. Na de hittebehandeling vertoont het hout een rijke donkere kleur. Het uiterlijk en de duurzaamheid zijn vergelijkbaar met dat van tropisch hardhout. Wanneer er geen coatingwordt gebruikt op het hout zal deze uiteindelijk zilvergrijs worden. Door een coatingmet UV-bescherming van olie of verf zal je de donkere kleur kunnen behouden.

Duurzaamheid

Thermo A-essen heeft een duurzaamheid klasse van 1-2 met een gemiddelde levensduur van 20-25 jaar. Dit maakt dat Thermo A-essen een stuk duurzamer is als normaal essenhout (5 jaar). Het hout heeft een lage vochtabsorptie en heeft ook goede isolatie-eigenschappen.

Bevestiging

De planken worden bevestigd aan aluminium profielen. Deze profielen zijn uitgerust met GRADwood clips die op de gewenste hart-op-hart-afstand kunnen worden geplaatst. Het GRAD-systeem is een handig kliksysteem waarmee hout moeiteloos kan worden bevestigd zonder dat er schroeven in het hout hoeven te worden gedraaid, wat de levensduur van het hout verlengt. Je hebt de flexibiliteit om het hout zowel verticaal als horizontaal te monteren. Dankzij het GRAD-systeem is het zelfs mogelijk om het hout gemakkelijk te demonteren