Thermo Fraké

Thermo Fraké wordt ook wel Afrikaans Eiken genoemd. Het snelgroeiende zachte loofhout is na het “bakken” mooi bruin van kleur. Dit komt doordat de suikers in het hout karameliseren. Eenmaal aan de gevel in het zonlicht en de regen vergrijst het Fraké snel, waardoor het een hele mooie tekening laat zien. Thermo Fraké heeft een goede ventilatie nodig om mooi te vergrijzen

Thermo Fraké

Uitstraling

Thermo Fraké heeft een goede ventilatie nodig om deze prachtige vergrijzing te bereiken, waardoor het ideaal is voor gebruik als gevelbekleding. Naast zijn hoge duurzaamheidsklasse is Thermo Fraké ook vormstabiel, wat betekent dat het minimaal werkt bij blootstelling aan verschillende weersomstandigheden. Bovendien is het beschikbaar in verschillende diktes en breedtes, waardoor het uiterst veelzijdig is en geschikt voor diverse toepassingen.

Duurzaamheid

Thermo Fraké heeft een duurzaamheidsklasse van één, wat betekent dat het uitzonderlijk bestand is tegen aantasting door insecten, schimmels en andere vormen van verval. Hierdoor heeft Thermo Fraké een verwachte levensduur van minstens 25 jaar. Een van de opvallende kenmerken van Thermo Fraké is dat het hout niet met chemicaliën wordt bewerkt, wat het tot een zeer milieuvriendelijke optie maakt. Het behoudt zijn duurzaamheid zonder schadelijke stoffen toe te voegen.

Bevestiging

De planken worden bevestigd aan aluminium profielen. Deze profielen zijn uitgerust met GRADwood clips die op de gewenste hart-op-hart-afstand kunnen worden geplaatst. Het GRAD-systeem is een handig kliksysteem waarmee hout moeiteloos kan worden bevestigd zonder dat er schroeven in het hout hoeven te worden gedraaid, wat de levensduur van het hout verlengt. Je hebt de flexibiliteit om het hout zowel verticaal als horizontaal te monteren. Dankzij het GRAD-systeem is het zelfs mogelijk om het hout gemakkelijk te demonteren indien nodig.