Zweeds Rabat

Zweeds Rabat is een populaire soort gevelbekleding. Zweeds Rabat komt oorspronkelijk uit Scandinavië waaraan het zijn naam dan ook te danken heeft. Vooral de laatste jaren is het Zweedse Rabat steeds populairder geworden.

Zweeds Rabat PM

Uitstraling

Zweeds Rabat is zo populair omdat de planken gemakkelijk te bevestigen zijn: de planken zijn geschaafd met een snede aan de bovenkant, hierdoor ontstaat een smalle inkeping die een schaduweffect creëert wanneer de planken op elkaar gestapeld worden. Het Zweedse Rabat past bij zowel traditionele als moderne ontwerpen en past goed bij stenen en houten gevels.

Duurzaam

Een ander voordeel van Zweeds rabat als gevelbekleding is de duurzaamheid. De planken zijn dik en stevig, waardoor ze bestand zijn tegen de elementen en langdurig meegaan. Mits goed onderhouden, kan Zweeds rabat tientallen jaren meegaan zonder noemenswaardige slijtage.

 

Zweeds Rabat licht (1)

 

Wat onderhoud betreft, vereist Zweeds rabat relatief weinig inspanning. Periodiek reinigen en afwerken met een beschermende coating zal de levensduur verlengen en de natuurlijke schoonheid van het hout behouden.