Je zware werk volhouden tot je pensioen?

Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de 45-plussers met zware beroepen vreest dat ze het werk niet vol kunnen houden tot hun pensioen. Een schrikbarende conclusie, maar wel eentje die helaas begrijpelijk is. Ben je benieuwd waarom en hoe je ervoor kan zorgen dat jij jouw pensioenleeftijd wel haalt? Lees dan snel verder. 

Pensioenleeftijd steeds hoger

Tegenwoordig moeten we steeds langer doorwerken. Vanaf 2028 verschuift de pensioenleeftijd zelfs naar 67 jaar en 3 maanden. Zeker voor mensen met zware beroepen, zoals timmermannen en andere mensen die werken in de bouw, is dit een flinke domper. Want kunnen zij het vele werk, zwaar tillen, boven het hoofd werken en het continu in beweging zijn tot zo’n leeftijd volhouden?

Het werk verlichten

Werken in een andere branche is niet altijd zomaar een oplossing en in de meeste gevallen ook zeker niet gewenst. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je de kans op lichamelijke klachten zoals nek-, rug- en schouderpijn en daarmee de kans op arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim zoveel mogelijk kunt minimaliseren:

  1. Zorg voor een goede conditie: leef gezond en zorg voor voldoende dagelijkse beweging om fit te blijven.
  2. Maak zoveel mogelijk gebruik van hulpmiddelen, zoals heftrucks.
  3. Til niet meer dan 25 kilo per keer.
  4. Werk zo min mogelijk met de armen boven schouderhoogte.
  5. Klachten? Loop er niet mee door, maar ga naar de fysio.
  6. Houd je aan de regels die in de arbeidsomstandighedenwet staan.
  7. Voorkom knielen zoveel mogelijk, bijvoorbeeld door de werkhoogte aan te passen.
  8. Let altijd op je houding en zorg voor voldoende afwisseling in werkhouding.
  9. Las voldoende tussentijdse pauzes in.
  10. Start met prefab bouwen

Prefab bouwen: verlichting in de bouw

Door niet op de traditionele manier te bouwen, maar te werken met prefab elementen bespaar je veel tijd en lichamelijke belasting. Prefab elementen worden in de fabriek onder de beste omstandigheden geheel op maat gemaakt, waardoor je het op de bouwplaats in één keer kan plaatsen. Dit scheelt veel uurtjes aan timmerwerk. Bij het bouwen van een dakkapel hoef je bijvoorbeeld niet tientallen keren per dag de ladder op om zware materialen naar boven te tillen. 

Laat je ook vooral helpen met het hijsen en plaatsen van de prefab elementen. Zo zorg je ervoor dat jouw lichaam minder gaat leiden onder het zware werk. Het project kost daarnaast minder tijd door het gebruik van prefab elementen. Hierdoor houd je meer tijd over om je lichaam rust te geven en tussendoor te ontspannen. Dat is wel zo fijn, toch?!

Joris, eigenaar van Prefabmaat:

Ik hoor regelmatig om mij heen dat mensen in dit soort beroepen lichamelijke klachten hebben. Een timmerman die ik een keer sprak, gaf aan dat hij soms wel 50 keer op een dag de ladder op liep met zware materialen. Dat moest anders kunnen! Dus zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe manier van bouwen die verlichting biedt in het werk. Door gebruik te maken van prefab elementen bespaar je tijd bij bouwprojecten, maar vooral ook de belasting van bijvoorbeeld je rug. Een dakkapel op de traditionele wijze plaatsen gaat gepaard met vaak het dak op en af, soms met zware materialen, terwijl een prefab dakkapel in één keer het dak op wordt gehesen. Prefabmaat wil ervoor zorgen dat deze grote groep van ruim twee miljoen werknemers wél de eindstreep halen. “

Jouw kant-en-klare dakkapel of HSB wand kopen?

Ook prefab dakkapellen of HSB wanden bestellen waardoor je tijd, geld en rugklachten bespaart? Je bestelt jouw kant-en-klare HSB wand of dakkapel eenvoudig en snel via de configurator van Prefabmaat. Wij leveren jouw bestelling al vanaf vijf werkdagen op jouw gewenste locatie, leverdag en tijd. 

<Naar de configurator>

Vragen?

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze blog? Wij staan voor je klaar om te helpen en al je vragen te beantwoorden. Contact opnemen kan op werkdagen tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Daarnaast zijn we te bereiken via de chat op onze website, via 085 805 345 of via hallo@prefabmaat.com.

Interessant?
Deel ons bericht