Kan je een dakkapel plaatsen in de winter?

Het is weer volop winter: kou, regen en vorst. Niet de ideale periode om een dakkapel te plaatsen, zou je denken. Toch is dat niet helemaal waar. Een prefab dakkapel is namelijk ook geschikt om in de winter te plaatsen. 

Traditioneel vs. prefab 

Je kunt een dakkapel zowel op de traditionele manier als prefab bouwen. Bij een traditionele dakkapel wordt alles ter plekke gebouwd. Alle materialen moeten stuk voor stuk in elkaar worden getimmerd. Dit zorgt ervoor dat de bouwduur een stuk langer is en dat het gat in je zolder een lange tijd open is.

Bij een prefab dakkapel worden alle materialen in een fabriek in elkaar gezet tot een dakkapel. Vervolgens wordt alles in één geheel geleverd op de plaats waar de dakkapel moet komen. Hierdoor wordt jouw dakkapel sneller geplaatst en bespaar je tijd op het bouwen van de dakkapel.

Je dakkapel in de winter laten leveren?

Als je een dakkapel gaat plaatsen, heb je natuurlijk tijdelijk een gat in het dak. Niet ideaal dus als het nat en koud is buiten. Toch hoeft dit geen probleem te zijn en kan een dakkapel wél geplaatst worden in de winter. Een prefab dakkapel kan namelijk al in één dag geplaatst worden. Houd rekening met één dag voor het plaatsen en één dag voor het afwerken van de binnenkant. Het dak is dus maar één dag open. Ideaal voor jou als vakman en voor de bewoner! 

De voorwaarden van het plaatsen in de winter

Hoewel je een prefab dakkapel vrijwel de gehele winter kunt plaatsen, zijn er een paar uitzonderingen. Tijdens strenge vorst van 7 graden onder nul of lager kan er slecht gelijmd worden, waardoor op die dagen een dakkapel niet geplaatst kan worden. Het monteren van de kunststoffen dakbedekking gaat daarentegen ook niet als het sneeuwt of regent. Gelukkig komen deze strenge winters niet veel voor in Nederland en kun je dus vrijwel de hele winter door met het plaatsen van dakkapellen. 

Kant-en-klaar én op hoogte

Prefabmaat levert jouw prefab dakkapel op maat én kant-en-klaar op iedere gewenste locatie. Een extra dienst is dat wij ook op hoogte leveren. Wij helpen je graag bij het hijsen van de dakkapel op de juiste plaats. Óók in de winter!

Heb je vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan telefonisch, via de chat of via de mail op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur voor je klaar. 

Interessant?
Deel ons bericht