Ben je benieuwd hoe je jouw dakkapel onderhoudt om zo de levensduur ervan zoveel mogelijk te verlengen? De dakkapellen van Prefabmaat zijn van hoge kwaliteit en vrijwel geheel onderhoudsvrij. Toch is het verstandig om het onderhoud van de dakkapel in de gaten te houden. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Onderhoudsvrije dakkapel 

Bij Prefabmaat leveren we zowel dakkapellen met houten als met kunststof kozijnen. Verder bestaat de dakkapel voornamelijk uit kunststof, aluminium en staal. Hoe de dakkapel onderhouden moet worden, is onder andere afhankelijk van het materiaal van de kozijnen.

Onderhoud dakkapel met houten kozijnen

We leveren onze dakkapellen standaard met houten kozijnen, vervaardigd uit duurzaam Finti hout. Dit materiaal is bestand tegen alle weersomstandigheden en krimpt en/of zet niet uit tijdens warmte en/of kou. Om de levensduur van de houten kozijnen te verlengen is het van belang dat de kozijnen iedere 15 jaar opnieuw worden geschilderd. Het voordeel hiervan is dat je de kozijnen na die jaren gerust een nieuwe kleur kunt geven als je daar aan toe bent!

Onderhoud dakkapel met kunststof kozijnen

Als je een dakkapel bestelt bij Prefabmaat, kun je ook kiezen voor kunststof kozijnen. In dat geval is de dakkapel zeer onderhoudsarm. Toch adviseren we om ook in dit geval zo nu en dan wat aandacht te besteden aan het onderhouden van de dakkapel. Door de dakkapel minimaal twee keer per jaar schoon te maken en te controleren of alles goed vast zit en naar behoren werkt, zorg je ervoor dat de dakkapel mooi blijft en lang meegaat. 

Schoonmaaktips dakkapel

De kunststof, aluminium of stalen dakkapellen van Prefabmaat zijn onderhoudsarm. Maar hoe kun je de dakkapel reinigen? Het volstaat al om af en toe schoon te maken met een sopje om de dakkapel er netjes uit te laten zien. 

Een aantal tips om je dakkapel te reinigen:

  • Gebruik een vochtige spons en niet-schurend schoonmaakmiddel op waterbasis, zoals afwasmiddel of allesreiniger.
  • Spoel de dakkapel na het reinigen af met handwarm water.
  • Reinig de dakkapel altijd met water en een zachte microvezeldoek. Hiermee voorkom je krassen en beschadigingen.

Het schilderen van je dakkapel

De dakkapellen van Prefabmaat hoeven en kunnen niet geschilderd worden. Dit is een groot voordeel, aangezien dit schilderklusje over het algemeen vaak wordt uitgesteld. Het is tenslotte geen eenvoudige klus aangezien de dakkapel op een lastige en hoge plek zit. Gelukkig hoef je je daar dus geen zorgen over te maken met onze dakkapellen. De dakkapellen blijven hun kleur behouden, ondanks de blootstelling aan zonlicht en de invloed van verschillende weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en hagel.

Onderhoud van het dak

Een dakkapel kan zowel een schuin als een plat dak hebben. Beide daken hebben verschillend onderhoud nodig. Een dakkapel met een schuin dak heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Af en toe controleren of alle pannen of leien op de plaats liggen en of er voldoende overlap is, is wel aan te raden. Als dit niet gecontroleerd wordt, is er namelijk kans op waterschade. Daarnaast zorgt een jaarlijkse poetsbeurt ervoor dat het dak er weer strak uitziet.

Een plat dak heeft meer onderhoud nodig aangezien hier water, bladeren en ander vuil op blijft liggen. We adviseren je daarom om regelmatig het dak op te gaan en de bladeren en ander vuil te verwijderen van je dakkapel. Hiermee voorkom je beschadiging en problemen in de toekomst. 

Meer informatie over het onderhouden van een dakkapel?

Heb je nog meer vragen over het onderhouden van de dakkapel? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag! Onze experts staan op werkdagen van 09:00 tot 17:00 voor je klaar en zijn te bereiken via de chat op de website, 085 805 345 of hallo@prefabmaat.com.

Interessant?
Deel ons bericht