Hoe bepaal ik de maat van de HSB wand?

 

Bij Prefabmaat stel je jouw HSB wand helemaal op maat samen. Wij maken de HSB wand dus precies zoals jij wenst. Des te belangrijker is het juist inmeten. Maar hoe bepaal je nu de juiste maat? Wij helpen je graag een handje met een korte uitleg.

Maat HSB wand

De maat bepalen van een HSB wand

In de configurator vragen we naar de afmetingen van jouw element. Hier doelen we op de buitenwerkse maat: dit is de afstand van de ene buitenkant van het element naar de andere buitenkant van het element. Oftewel: de omvang van het element inclusief de wanden. Voeg de juiste maten toe in de configurator. Je ziet deze direct terug in de werktekening. Controleer dit dus goed.

Let op: de peilmaat is een andere maat dan de maat van het element (wanneer het element door peil zakt)
Tip: plaats je twee wanden in de hoek tegen elkaar? Houd er dan rekening mee dat de ene wand voor de andere komt en je de hoek hierdoor dus maar bij een van de twee wanden mee moet rekenen.

Isoleren HSB wand

RC-waarde

De geselecteerde materialen en gewenste RC-waarde bepalen de dikte van de HSB wand. De RC waarde geeft aan welke mate van isolering een wand heeft. Hoe dikker de wand, hoe meer isolatiemateriaal in de wand past en dus des te hoger de RC-waarde. In Nederland is voor nieuwbouw een minimale RC-waarde gesteld van 4,7. Dat is dan ook de waarde van onze HSB-wanden. Deze RC-waarde is berekend bij een houtpercentage van 19%.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het inmeten of wil je dat we jouw bestelling controleren? We zijn er voor je! Je kan met ons chatten, bellen of mailen!

Interessant?
Deel ons bericht