Toepassing van een HSB wand

 

Als je op zoek bent naar wandoplossingen voor jouw bouwproject, is prefab HSB misschien wel de beste optie voor jou. Met de voordelen van prefab bouwen, zoals tijdsbesparing en kostenefficiëntie, kunnen we op maat gemaakte HSB-wanden leveren voor jouw specifieke projectbehoeften. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van prefab HSB-wanden en waarom ze de juiste keuze zijn voor jouw bouwproject.

 

Prefab houtskeletbouw (HSB)met gemetselde stenen buitenmuur

Als je op zoek bent naar een oplossing voor het combineren van houtskeletbouw met een gemetselde stenen buitenmuur, dan zijn HSB wanden van Prefabmaat wellicht de oplossing voor jou. Onze HSB wanden zijn geschikt als binnen spouwblad en kunnen worden gecombineerd met een gemetselde buitenmuur. Als je kiest voor een gemetselde buitenmuur behaal je met en HSB wand van 235mm een RC-waarde van 4,7. Meer info over de opbouw en eigenschappen van de HSB wand van Prefabmaat.
Houd er rekening mee dat de standaard HSB-wanden die wij leveren niet dragend zijn en niet sterk genoeg zijn om een verdiepingsvloer te dragen. Wel zijn ze geschikt voor het dragen van een plat dak. Mocht je op zoek zijn naar dragende HSB wanden of een HSB wand met steenstrips, dan is dit op aanvraag mogelijk. Bij Prefabmaat vinden we het belangrijk om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften van jouw bouwproject.

Prefab HSB met gevelbekleding

Prefabmaat biedt ook oplossingen voor gevelbekleding met behulp van HSB-wanden. Door te kiezen voor horizontale of verticale gewolmaniseerde spijkerregels van 28x45 aan de buitenzijde van de HSB-wand, kan de gewenste gevelafwerking direct gemonteerd worden op de spijkerregels. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte installatie van de gevelbekleding en bespaart tijd en kosten op de bouwplaats. Met onze HSB-wanden als gevelbekleding kun je rekenen op een duurzame en kwalitatieve oplossing die voldoet aan jouw specifieke wensen.

Prefab HSB

Prefab HSB binnenwand

Prefabmaat biedt een ideale oplossing voor een binnenmuur in houtskeletbouw met onze prefab HSB binnenwanden. De opbouw van onze HSB binnenwanden bestaat uit vuren regelwerk van 44x70mm en rocksono base steenwol tussen de regels voor goede geluidsisolatie. Daarnaast zijn de wanden snel te installeren en kunnen ze op maat worden gemaakt volgens jouw specifieke wensen. Optioneel kunnen we de wanden voorzien van binnen kozijnen en elektra inbouwdozen. Als je een wand zoekt met een andere opbouw dan kan je dit aanvragen. Kies voor prefab HSB binnenwanden van Prefabmaat voor een snelle, kwalitatieve en op maat gemaakte wandoplossing.

Woningscheidende wand HSB

Een woningscheidende wand is een wand die ervoor zorgt dat geluid van de ene naar de andere woning zo min mogelijk doorklinkt. Om deze reden moet een woningscheidende wand aan specifieke eisen voldoen. Zo moeten de wanden een hoge geluidsisolatie hebben, minimaal 60 minuten brandwerend zijn en voldoen aan de geldende bouwvoorschriften. De HSB wanden van Prefabmaat zijn standaard niet geschikt om als woningscheidende wand te fungeren. Als klant kun je dit wel aanvragen bij Prefabmaat, zodat wij hier rekening mee kunnen houden bij de opbouw en materiaalkeuze van de wanden. Wij zullen dan samen met de klant kijken naar de beste oplossing om te voldoen aan de specifieke eisen voor een woningscheidende wand.

HSB-wanden voor een bijgebouw, dakopbouw, of aanbouw

Prefab HSB-wanden zijn ook zeer geschikt voor het creëren van bijgebouwen, dakopbouwen en aanbouwen. Door gebruik te maken van HSB-wanden kun je op een snelle en efficiënte manier extra ruimte creëren aan, op of rondom je huis. Het is belangrijk om de wanden goed te verankeren en ervoor te zorgen dat de dakconstructie de juiste sterkte heeft. Bij Prefabmaat leveren we standaard HSB-wanden die niet geschikt zijn om een dakterras te dragen. Als je specifieke eisen hebt voor je bijgebouw, dakopbouw of aanbouw, kun je altijd contact opnemen met Prefabmaat om te bespreken welke oplossingen er mogelijk zijn.

Vragen over de toepassing van HSB wanden?

Wil jij weten meer over de toepassing van HSB wanden? Of wil je een project aanvragen in prefab, neem dan snel contact op. Klik op de knop om contact met ons op te nemen via telefoon, mail of chat.

Interessant?
Deel ons bericht