Uitvoering- en afwerkingsmogelijkheden van een dakkapel?

 

Wat is een standaard model dakkapel?

De standaard dakkapel is voorzien van zijwang en dak met een klein overstek van 150mm.

 

Wat is een kadermodel dakkapel?

Het kadermodel staat bekend om het robuuste uiterlijk en strakke afwerking. Zoals de naam al aangeeft is de dakkapel rondom voorzien van een kader waarbij de kozijnen verdiept in de ombouw liggen. De zijwangen en het dak steken aan de voorzijde voorbij wat uit. Dit geeft een moderne uitstraling aan de dakkapel. De waterafvoeren zijn volledig weggewerkt in de zijwangen en het plaatmateriaal is ‘blind’ gemonteerd.

Wat is de maximale afmeting en hoe gaan jullie om met tussenmuren?

De maximale afmeting dakkapel die prefabmaat levert is 5500mm. De dakkapel kan uitgevoerd worden in maximaal 4 kozijnvakken. Optioneel kan je kiezen voor een tussenmuur, tussen de kozijnvakken. Dit kies je als de dakkapel op meerdere ruimtes wordt geplaatst. Standaard kiezen wij voor een paneel van 300 mm. Hiermee heb je voldoende ruimte om de muur nog af te werken en wanneer er een draaikiepraam naast de muur zit, is er voldoende ruimte om het raam te laten draaien.

Afwerking dakkapel

Voor de afwerking van de prefab dakkapel worden hoogwaardige materialen gebruikt. De binnenaftimmering gebeurt op basis van wit gegronde MDF-platen die watervast verlijmd zijn. De dakaansluiting is van lood en de dakbedekking van EPDM. Overige elementen van de afwerking kunnen zelf worden bepaald.

Zijwang en voorkap

Voor de zijwang en voorkap heb je de keuze uit een onderhoudsvrije gladde plaat of Keralit liggend of staand rabat. Wanneer je kiest voor een onderhoudsvrije gladde plaat voor de zijwangen, dan betekent dit dat deze helemaal strak afgewerkt worden met een stalen plaat in een kleur naar keuze. Hierdoor krijgt de prefab dakkapel een moderne uitstraling. Doordat de plaat van staal is, is de dakkapel onderhoudsvrij en hoeft deze niet geschilderd te worden.
Keralit is een onderhoudsarm en duurzaam kunststof gevel- en dakrandsysteem dat ongevoelig is voor weersinvloeden. Hierdoor blijft de dakkapel jaren mooi en strak afgewerkt. Ook bij deze afwerking hoeft de prefab dakkapel nooit meer geschilderd te worden. Bij Prefabmaat heb je de keuze om de Keralit delen liggend of staand aan te laten brengen.

Daktrim

De boei kan worden afgewerkt met een strakke kap in een kleur naar keuze, waardoor de prefab dakkapel een moderne uitstraling krijgt. Daarnaast is het mogelijk om de boei af te laten werken met een zinken kap met een kraal. Dit zorgt juist weer voor een wat authentiekere uitstraling.

Kleuren prefab dakkapel

Naast de afwerking bepaal je bij ons ook de kleuren van de diverse onderdelen van de dakkapel zelf. Er is hierbij keuze uit wit (RAL 9010), crème wit (RAL 9001) en antraciet grijs (RAL 7016). Het is mogelijk om per onderdeel een andere kleur te kiezen. De kozijnen kunnen daarnaast afgewerkt worden met een houtnerf folie om een meer authentieke look aan de prefab dakkapel te geven.

 

Interessant?
Deel ons bericht