Opbouw en eigenschappen van een HSB dak

 

Opbouw en eigenschappen van HSB dak

Bij Prefabmaat heb je de keuze tussen twee balklagen voor je dak: 38x140mm of 38x235mm. Altijd wordt er een 18mm OSB dakplaat geplaatst bovenop het dak. De maximale afmeting van daken in prefab is 3000x7000mm. Indien een dak groter is proberen we het dak te splitsen in delen van 2440, met een lengte die afhankelijk is van de lengte van het dak. Het dak moet in het werk gekoppeld worden.

 

Prefab plat dak


Er is de optie om isolatie tussen de balken te plaatsen, Knauf Naturoll 032 glaswol in combinatie met PE-Folie aan de onderzijde van de balklaag. Wij raden altijd aan om ook isolatie bovenop de dakplaat te plaatsen, om problemen door condensatie en houtrot te voorkomen. Warme lucht condenseert aan de koude kant van isolatie. Ook als er geen isolatie is tussen de balken zal de warme lucht rond de dakplaat condenseren, omdat het binnen warmer is dan buiten.

Prefabmaat levert de daken zonder dakopstand, boeidelen en dakbedekking. Deze moeten in het werk door de opdrachtgever aangebracht worden. Het is mogelijk om een dak met (verjongd) overstek te leveren. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact op met de klantenservice.

Eigenschappen van het dak

Een dak met 140mm isolatie heeft een RC-waarde van 4,09, terwijl een dak met 235mm isolatie tussen de balken een RC-waarde heeft van 6,6. De isolatiewaarde kan verhoogd worden door PIR isolatie op de dakplaten aan te brengen.

 

Plat dak met isolatie

Interessant?
Deel ons bericht