Wat kost een uitbouw? Ontdek de kosten en financieringsopties.

 

Als je meer ruimte in je huis wilt creëren, is een uitbouw met de elementen van Prefabmaat een goede optie. Maar wat kost een uitbouw eigenlijk? En hoe kun je deze kosten berekenen? In dit artikel bespreken we de gemiddelde kosten van een uitbouw en de factoren die van invloed zijn op deze kosten.

Gemiddelde kosten van een uitbouw

De kosten van een uitbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de uitbouw, het type materiaal en de afwerking. Een standaard uitbouw is natuurlijk minder duur dan een gedetailleerdere uitbouw met veel constructieve berekeningen daarin. Over het algemeen kun je rekenen op een gemiddelde prijs van €1.500 tot €3.500 per m². Bij een offerte dat Prefabmaat uitbrengt is het maken van de fundering, het monteren van de elementen en het wind- en waterdicht maken van de elementen niet meegerekend. Dit kan dus een vertekend beeld geven van de totale kosten van een uitbouw.

Kosten per m² berekenen

Wil je weten wat de kosten per m² zijn van jouw uitbouw? Dan kun je deze zelf berekenen. Meet de lengte en breedte van de uitbouw op en vermenigvuldig deze met elkaar om het oppervlakte te bepalen. Vervolgens vermenigvuldig je dit oppervlakte met de gemiddelde prijs per m². Op deze manier krijg je een indicatie van de totale kosten van jouw uitbouw.

Financieringsopties uitbouw

Een uitbouw kan een flinke investering zijn. Gelukkig zijn er verschillende financieringsopties beschikbaar, zoals een hypotheek, een persoonlijke lening of een bouwdepot. Het is verstandig om je goed te laten informeren over de verschillende mogelijkheden en de voor- en nadelen hiervan. Hiervoor kan je terecht bij je bank of een financieel adviseur.

Offerte uitbouw

Benieuwd naar de exacte kosten van jouw uitbouw? Vraag dan vrijblijvend een uitbouw offerte aan bij Prefabmaat. Wij denken graag met je mee als het gaat om het realiseren van een uitbouw!

Conclusie

Een uitbouw kan een waardevolle investering zijn om meer ruimte in je huis te creëren. De kosten van een uitbouw zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen variëren van €1.500 tot €2.500 per m². Berekende kosten per m² om een indicatie te krijgen van de totale kosten en laat je goed informeren over de financieringsopties.

Interessant?
Deel ons bericht