Hoe werkt bestellen bij Prefabmaat?

Prefab is een andere manier van bouwen op locatie. Waar je normaal op traditionele wijze alle onderdelen van je HSB-wand of dakkapel op locatie in elkaar zet, leveren we bij Prefabmaat het volledige product bij je af. We begrijpen dat dat nieuw is en je misschien vragen hebt over het bestelproces. We nemen je mee in de stappen die je kunt doorlopen om er zeker van te zijn dat jij precies de juiste maatdakkapel of wand geleverd krijgt. 

Persoonlijk contact voorafgaand aan bestellen

We zijn een online bedrijfmet échte mensen. We helpen je daarom graag bij het plaatsen van je eerstebestelling. We kijken samen naar jouw wensen en geven je persoonlijk adviesover het inmeten. Bel, mail of chat met ons en we gaan met je aan deslag.   

Kennisbank

Wil je nalezen wat we telefonisch hebben besproken? Of wil je direct lezen hoe alles werkt zonder eerst te bellen? Raadpleeg dan onze kennisbank met informatie over prefab HSB-wanden en de dakkapellen. Hier vind je handige stappenplannen voor het inmeten, het plaatsen en het onderhouden van onze prefab producten.

Bestellen

Als je de maten duidelijk hebt kun je een aanvraag bij ons doen en wij gaan zo snel mogelijk bezig met jouw aanvraag. We nemen altijd persoonlijk contact op om de aanvraag door te nemen.

Bestellen via de configurator voor Maatjes

Als je alle maten gereed hebt, ben je klaar om te bestellen en kun je de configurator doorlopen. Als eerste kies je of je een HSB-wand of een dakkapel wilt bestellen, hierna doorloop je de stappen in de configurator, zoals hieronder beschreven. 

HSB-wand

 1. Kies de wandindeling: een wand zonder sparingen of met ruimte voor deuren, schuifpuien of ramen. 
 2. Kies je maatvoering, zoals je hebt opgemeten via ons stappenplan. 
 3. Configureer de eventuele sparingen.
 4. Kies je wandopbouw.
 5. Check de samenvatting van je bestelling. 

Dakkapel

 1. Kies het soort dakkapel: een standaard of kadermodel.
 2. Geef je maatvoering op, zoals je hebt opgemeten via ons stappenplan. 
 3. Geef aan of je een tussenmuur nodig hebt en in welke positie deze moet komen. 
 4. Kies je kozijnuitvoering: wil je een draaikiepraam of vast glas? 
 5. Geef aan hoe je de ramen wilt verdelen. Dit kan in gelijke delen of in je eigen afmetingen.
 6. Kies de afwerking voor de kozijnen, zijwang, daktrim/dakrand en de eventuele rolluiken of screens. 
 7. Bepaal welke kleur de dakkapel moet worden.
 8. Check de samenvatting van je bestelling. 

Check check, dubbel check

Nadat je een bestelling hebt geplaatst bij Prefabmaat, bellen we je op om de details nog eens te checken voordat we het doorsturen naar de fabriek. We lopen de hele bestelling nog eens met je door, kijken de maatvoering en details na en denken met je mee over eventuele andere oplossingen. We sturen jouw bestelling pas door naar de fabriek wanneer jij  akkoord hebt gegeven op alles wat we tijdens dit gesprek bespreken. Zo weten we zeker dat alles klopt!

Klantenservice

Heb je na het lezen van dit stappenplan nog vragen? Onze klantenservice staat voor je klaar. Je kunt ons van maandag tot en met vrijdag bereiken via telefoon, WhatsApp, mail en via de chat op onze website. Ook vind je op onze klantenservicepagina de meest gestelde vragen waar je veel informatie kunt vinden.

Interessant?
Deel ons bericht