HSB wand details

 

 

Op deze pagina staan onze houtskeletbouw wand details die jij kan gebruiken voor jouw bouwtekening. We begrijpen dat het vinden van de juiste informatie van cruciaal belang is voor jouw project, daarom hebben we alle details zo gedetailleerd mogelijk op deze pagina geplaatst zoals een HSB wand detail, HSB gevel detail, HSB kozijn detail en HSB hoekdetail. Bij Prefabmaat werken we graag met standaarden, zodat je altijd weet waar je aantoe bent en snel kan werken. Dit stelt ons ook in staat om een supersnelle levertijd te bieden.

HSB vloerdetail: Aansluiting op de betonvloer

Voor montage op de betonvloer hebben we een universeel en makkelijk detail uitgewerkt. Voor de levering verzorgen wij een stelregelplan. Voor de dag van levering kunnen de stelregels op hoogte en op de juiste positie gesteld worden. Nadat wij geleverd hebben en de wanden op de plek gehesen zijn, kan er snel en eenvoudig gemonteerd worden. De stelregel dient als aanslag en kan gekoppeld worden met de wand. Let op! Zorg altijd voor butylafdichting (compriband) tussen de stelregel en de HSB wand voor een luchtdichte aansluiting.‍

Aansluiting op betonvloer

Detail vloer: aansluiting op betonvloer

Doorkoppelen met andere HSB wand

Als je de HSB wanden wilt doorkoppelen met een andere wand, dan bieden wij een passende oplossing. Wij voorzien zowel de wand als de te koppelen wand van een aanslaglat. Hierdoor vallen beide wanden in elkaar en kunnen ze vanaf de buitenzijde aan elkaar geschroefd worden. Deze aansluiting is altijd voorzien van een folie overlap van 150mm, zodat de constructie na het koppelen luchtdicht gemaakt kan worden. De buitenwerkse maat die je invoert is altijd inclusief de aanslaglat, dus daar hoef je geen rekening mee te houden.

Doorkoppelen met andere HSB wand

Detail zijkant: doorkoppelen met andere HSB wand

HSB hoekdetail: Hoekkoppeling met andere HSB wand

Wanneer er een andere HSB wand haaks op het uiteinde van deze wand komt, kun je bij Prefabmaat kiezen voor een hoekkoppeling. In dit geval laten we de binnenafwerking van deze wand teruglopen, zodat deze naadloos aansluit op de gekoppelde wand. Om de constructie luchtdicht te maken, voorzien we deze aansluiting van een 350mm folie overlap. Houd er wel rekening mee dat bij het berekenen van de lengte van de wand die haaks op deze wand staat, de hoek niet meegerekend hoeft te worden. Dit betekent dat de andere wand 140 of235mm korter zal zijn, afhankelijk van de gekozen wandopbouw. Kies bij de andere wand altijd voor een vlakke aansluiting om de wanden op een stevige en stabiele manier met elkaar te verbinden.

Hoekkoppeling met andere HSB wand

Detail zijkant: hoekkoppeling met andere HSB wand

HSB kozijndetail: inbouwdetail houten kozijnen

Bij Prefabmaat hechten we veel waarde aan de kwaliteit en duurzaamheid van onze bouwproducten. Dit geldt ook voor onze kozijnen die we fabrieksmatig in de HSB wand monteren. Om ervoor te zorgen dat deze kozijnen gemakkelijk en efficiënt in de HSB wanden gemonteerd kunnen worden, voorzien weze van een spouwlat. Hierdoor kunnen we de kozijnen volledig fabrieksmatig inde wand monteren, zonder dat we daarbij door het kozijn hoeven te schroeven ofte boren. Dit zorgt niet alleen voor een snellere en efficiëntere montage op de bouw plaats, maar ook voor een betere kwaliteit en duurzaamheid van het kozijn zelf.

Onze spouwlatten zijn universeel, waardoor het niet uitmaakt welke gevelafwerking je gebruikt. Dit past altijd bij de spouwlat. Bovendien dienen deuren of ramen niet geopend te worden tijdens de montage, waardoor er geen extra risico's ontstaan voor eventuele beschadigingen of defecten aan de kozijnen. Door het gebruik van deze spouwlatten kun je dus rekenen op een veilige en efficiënte montage van de HSB kozijnen, met als resultaat een duurzame en kwalitatief hoogwaardige constructie.

HSB kozijn detail hout

Inbouwdetail houten kozijn met spouwlat in HSB wand

HSB kozijndetail: inbouwdetail kunststof en aluminium kozijnen

Bij Prefabmaat bieden we niet alleen houten kozijnen aan, maar ook kunststof en aluminium kozijnen. Ook deze kozijnen voorzien we van een spouwlat, zodat we ze volledig fabrieksmatig in de HSB wand kunnen monteren, zonder dat we daarbij door het kozijn hoeven te schroeven of te boren. Dit is een unieke oplossing, die niet veel voorkomt in de prefab bouwwereld.

Door het gebruik van onze spouwlat bij kunststof en aluminium kozijnen, profiteer je van dezelfde voordelen als bij onze houten kozijnen. Zo bespaar je op de bouwplaats zwaar werk en heel veel tijd.Bovendien blijft het kozijn onaangetast en wordt het kozijn gemonteerd in de wand, wat zorgt voor een betere kwaliteit en duurzaamheid van het kozijn zelf.

HSB kozijndetail kunststof

Inbouwdetail kunststof- en aluminium kozijnen in HSB wand

Aansluiting op een bestaande muur

Als je de HSB wand van Prefabmaat wilt aansluiten op een bestaande muur, voor bijvoorbeeld een aanbouw, dan voorzien we dan wand van een aanslaglat en leveren we een losse lat mee. De losse lat kan aan de bestaande muur worden bevestigd om te dienen als aanslag voor de HSB wand. Vervolgens wordt de HSB wand bevestigd aan deze lat. Houd er rekening mee dat de buitenwerkse maat die je opgeeft, inclusief de aanslaglat is. Van belang is dat als je de HSB wand bevestigd aan de bestaande muur, je in de bestaande muur een koude brugonderbreking maakt. Dit kan je doen door een strook uit de muur te zagen, en op de plek van de weg gezaagde strook een houten regel te plaatsen.De regel kan gefixeerd worden doormiddel van purschuim., zo voorkom je een koudebrug.

Aansluiting op een bestaande muur

Detail zijkant: aansluiting op een bestaande muur

Randafwerking van de HSB wand: Vlak

Wanneer je kiest voor een HSB wand, heb je bij Prefabmaat de keuze uit verschillende opties voor de buitenzijde van de wand. Om de wand op de juiste hoogte en waterpas te stellen, kan je ervoor kiezen om een ankerstrip van 8mm dik aan de onderzijde van de wand te plaatsen. Dit maakt het mogelijk om de wand eenvoudig op hoogte te stellen, maar ook te verankeren aan de vloer. Op een andere pagina staan de funderings- en vloerdetails.

 

Als je liever een vlakke onderzijde van de wand wilt, dan is dat ook mogelijk. Bij deze keuze is de wand standaard voorzien van eenfolie-overlap van 150mm, wat ervoor zorgt dat de wand goed beschermd is tegenvocht en andere invloeden van buitenaf.

Bovenzijde vlak

Detail bovenzijde: vlak

Onderzijde vlak

‍Detail onderzijde: vlak

Detail zijkant: Vlak

Detail zijkant: vlak

Detail onderzijde: Vlak met ankerstrip

‍Detail onderzijde: vlak met ankerstrip‍

Koppeling met platdak

De details van de aansluiting van de HSB wand met het dak vind je op de volgende pagina: HSB dak details

Stel je vraag aan ons!

Meer weten over onze details? Heb je een andere vraag of wil je een project aanvragen. Dat kan via verschillende kanalen, klik op onderstaande knop voor de mogelijkheden.