HSB plat dak detail

 

 

Configureer jouw dak

 

Bij Prefabmaat bieden we platte daken aan en we begrijpen dat de koppeling tussen de HSB wand en het platte dak belangrijk is. Om deze reden hebben we ervoor gezorgd dat onze HSB wanden gemakkelijk te koppelen zijn met onze HSB platte daken. In onze configurator hoef je geen keuze te maken voor deze koppeling, want de vlakke aansluiting is altijd de juiste keuze. Bij Prefabmaat werken we graag met gestandaardiseerde details, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Dit stelt ons ook in staat om een supersnelle levertijd te bieden.


Belangrijk om te weten is dat alle details op deze pagina zijn uitgewerkt met 38x235 of 38x140mm regelwerk. Als je bij ons een wand of dak bestelt met een andere opbouw dan getekend, dan geldt hetzelfde principe voor de aansluitdetails. Het enige verschil is dat deze worden uitgevoerd met een andere houtzwaarte.

Prefab dak

Koppeling HSB wand met HSB plat dak zonder overstek

Via de onderstaande link kun je een detail bekijken van de koppeling tussen een HSB wand en een HSB plat dak zonder overstek. Bij deze koppeling wordt de wand direct aan het dak gekoppeld. Het is echter belangrijk om te weten dat we de ladura aan de onderzijde van het dak niet standaard meeleveren, op aanvraag is dit wel mogelijk.

prefab dak zonder overstek

Detail aansluiting: HSB wand met prefab dak zonder overstek

Koppeling HSB wand met HSB plat dak met verjongd overstek

Hieronder vindt je een detailtekening van de koppeling tussen een HSB wand en een HSB plat dak met een verjongd overstek. Wij adviseren om altijd te isoleren op de dakplaat, dit resulteert in een dik dak pakket. Als je een overstek heeft en de balklaag niet verjongd is, dan krijgt je een erg brede boeiplank. Om dit te voorkomen bieden we een verjongd overstek aan bij een overstek, zodat je een smalle boeiplank kunt gebruiken. Let op: wij leveren standaard alleen de balklaag, de 18mm OSB plaat en het verjongde overstek. Het boeideel, de dakopstand en de regels zijn op verzoek ook leverbaar.

HSB dak detail
HSB dak detail met verjongd overstek

Koppeling HSB wand met bestaande gevel

Voor de aansluiting op een bestaande gevel hebben we ook een standaard detail uitgewerkt. Waar je normaal gesproken een strijkbalk monteert aan de bestaande gevels en je doormiddel van balkdragers de balklaag bevestigd aan de balklaag. Hebben dit bij Prefabmaat opgelost door te werken met een halve strijkregel die als aanslag dient voor het prefab hsb dak dat voorzien is van een zoeker. Zo monteer je supersnel en eenvoudig een prefab dak tegen een bestaande gevel.

HSB dak tegen bestaande gevel

Detail: HSB dak tegen bestaande gevel

Detail HSB hellend dak

Bij Prefabmaat zijn wij altijd bezig met het ontwikkelen van onze producten en service. Op dit moment bieden we voornamelijk met platte daken en hebben we gedetailleerde tekeningen en gestandaardiseerde details voor de opbouw van het dak en de dakrand, zowel met als zonder overstek. Op dit moment zijn bezig met de uitbreiding van ons assortiment met daken met een helling. Hoewel we nog geen gedetailleerde tekeningen en gestandaardiseerde details beschikbaar hebben voor deze producten, zijn we altijd bereid om op maat gemaakte oplossingen te bieden op basis van de specifieke behoeften van onze klanten. Op aanvraag kunnen we specifieke details en oplossingen bieden voor de koppeling van onze wanden met daken met een helling. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten altijd de beste oplossingen krijgen voor hun bouwprojecten.

Vraag je detail aan!

Zoek je een specifiek detail en kan je die niet vinden? Of heb je een idee voor een slim detail. Neem dan snel contact op met Niek of een andere medewerker. Klik op de knop hieronder en neem contact met ons op via telefoon, chat of mail.

Configureer jouw dak