HSB funderings- en vloerdetails

Bij Prefabmaat begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste funderings- en vloerdetails te hebben voor jouw houtskeletbouwproject. Daarom bieden wij hoogwaardige oplossingen voor de aansluiting van HSB-wanden op betonvloeren en funderingen.

HSB funderingsdetail

Een goede fundering is van cruciaal belang voor de kwaliteit van een houtskeletbouw project. Wanneer je een aanbouw of bijgebouw gaat plaatsen, raden wij aan om altijd een geïsoleerde fundering toe te passen. Dit zorgt niet alleen voor een stevige basis, maar ook voor een betere isolatie van het gebouw.
Bij Prefabmaat bieden we een snelle en eenvoudige oplossing voor het maken van een fundering: de drukvaste EPS vorstrandbekisting. Meer informatie over deze fundering vind je in deze blog: Hoe zorg ik voor een goede fundering
Ons HSB funderingsdetail zorgt voor een sterke en betrouwbare verbinding tussen jouw HSB-wand en de betonnen fundering. De wand kan op verschillende manieren bevestigd worden aan de fundering en vloer, bijvoorbeeld door middel van een ankerstrip aan de onderzijde van de wand. De ankerstrippen zitten iedere 60cm onder de wand en zorgen voor een stabiele basis. Aan de binnenzijde van de wand steken de ankerstrippen uit, waardoor je deze gemakkelijk met bijvoorbeeld keilbouten aan de vloer kunt bevestigen. Vergeet niet om de onderzijde van de wand te voorzien van compriband of pur om een goed geïsoleerde en luchtdichte aansluiting te creëren.

Detail met ankerstrips 

houtskeletbouw fundering
De fundering voor een HSB aanbouw

HSB vloer detail

Bij Prefabmaat bieden wij een breed scala aan oplossingen voor de aansluiting tussen HSB wanden en betonnen vloeren.
Ons HSB wanden worden standaard geleverd met ankerstrips, hiermee kan je eenvoudig de HSB wand aan een betonnen vloer bevestigen.
Daarnaast bieden wij ook de optie om de onderzijde van de wand te voorzien van een aanslagregel, deze regel heeft de helft van de dikte van de wand. Bij de wand wordt ook een losse aan aanslagregel meegeleverd, deze losse regel kan gemonteerd worden op de vloer. Deze regel dient als aanslag voor de aanslagregel aan de onderzijde van de wand. Door de twee regels aan elkaar te monteren ontstaat er een sterke en stabiele verbinding tussen wand en vloer. Dit is ook een goede oplossing als je de HSB wand moet bevestigen aan een houten constructie, zoals een vloer- of een dakplaat.

Staat het detail dat jij zoekt er niet tussen?

Geen probleem! Bij Prefabmaat zijn we altijd bereid om te zoeken naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Laat ons weten welk detail jij nodig hebt en wij zullen ons best doen om dit voor jou te regelen. Wij geloven namelijk dat we alleen door heel goed samen te werken, we tot de beste oplossingen kunnen komen.

Klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen via telefoon, mail of chat.

Kom in contact met Prefabmaat

Interessant?
Deel ons bericht