HSB funderings- en vloerdetails

 

Bij Prefabmaat begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste funderings- en vloerdetails te hebben voor jouw houtskeletbouwproject. Daarom bieden wij hoogwaardige oplossingen voor de aansluiting van HSB-wanden op betonvloeren en funderingen.

 

HSB funderingsdetail

Een goede fundering is van cruciaal belang voor de kwaliteit van een houtskeletbouw project. Wanneer je een aanbouw of bijgebouw gaat plaatsen, raden wij aan om altijd een geïsoleerde fundering toe te passen. Dit zorgt niet alleen voor een stevige basis, maar ook voor een betere isolatie van het gebouw.
Bij Prefabmaat bieden we een snelle en eenvoudige oplossing voor het maken van een fundering: de drukvaste EPS vorstrandbekisting. Meer informatie over deze fundering vind je in deze blog: Hoe zorg ik voor een goede fundering
Ons HSB funderingsdetail zorgt voor een sterke en betrouwbare verbinding tussen jouw HSB-wand en de betonnen fundering. De wand kan op verschillende manieren bevestigd worden aan de fundering en vloer, bij Prefabmaat hebben we hier een eenvoudige en snelle manier voor gevonden, lees onder de foto verder.

houtskeletbouw fundering
De fundering voor een HSB aanbouw

HSB vloer detail

Bij Prefabmaat bieden wij een gestandaardiseerde oplossing voor de aansluiting tussen HSB wanden en vloeren. De onderzijde van de wand wordt voorzien van een zoeker, deze regel heeft ongeveer de dikte van de helft van de wand. Op de vloer wordt door de klant een stelregel gemonteerd. Deze regel dient als aanslag voor de zoeker aan de onderzijde van de wand. Door de twee regels aan elkaar te monteren ontstaat er een sterke en stabiele verbinding tussen wand en vloer. Dit is ook een goede oplossing als je de HSB wand moet bevestigen aan een houten constructie, zoals een vloer- of een dakplaat.

Prefabmaat levert voor de levering van de elementen een stelregelplan aan. Deze kunnen op hoogte en op de juiste maat gesteld worden voor de levering. Het grote voordeel is dat je hiermee nog veel meer montage snelheid realiseert.

Wand met stelregel

Detail: wand met stelregel

Peilkozijn stelregel

Peilkozijnen staan altijd boven op de stelregel, dit wordt op de volgende wijze gedetailleerd

Staat het detail dat jij zoekt er niet tussen?

Geen probleem! Bij Prefabmaat zijn we altijd bereid om te zoeken naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Laat ons weten welk detail jij nodig hebt en wij zullen ons best doen om dit voor jou te regelen. Wij geloven namelijk dat we alleen door heel goed samen te werken, we tot de beste oplossingen kunnen komen.

Klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen via telefoon, mail of chat.